Шість мільйонів працюючих громадян утримують 12,5 мільйонів пенсіонерів, - міністр соцполітики

Шість мільйонів працюючих громадян утримують 12,5 мільйонів пенсіонерів, - міністр соцполітики

з 16 мільйонів людей, які працюють, єдиний соціальний внесок платять 10 мільйонів

Андрій Рева, міністр соціальної політики в інтерв’ю «Главкому» розповів, що наразі 6 мілйонів українців, які працюють і сплачують єдиний соціальний внесок (ЄСВ) утримуть майже вдвічі більше пенсіонерів.

«Давайте розберемося. От у нас 26 мільйонів людей працездатного віку. Зайнятих – 16 мільйонів. Безробітних офіційно 1 мільйон 700 тисяч, ну, до двох. Загалом 18 мільйонів. А де ще 8 мільйонів? Ніхто не знає. І це ще не все. Пенсіонерів 12,5 мільйонів. Із 16 мільйонів людей, які працюють, ЄСВ платять 10 мільйонів. 6 мільйонів із тих, хто офіційно працює, не платить. І де ці 6 мільйонів – я не знаю. Це пільги по сплаті ЄСВ. Бо в нашій країні завжди є хтось «рівніший» за інших. Далі з тих 10 мільйонів, що платять, 4 мільйони платять ЄСВ з мінімальної зарплати! Отже, 6 мільйонів людей, які платять повну вартість, утримують 12,5 мільйонів пенсіонерів. У Польщі при такій самій демографії,  22 (!) мільйони платників ЄСВ. Треба дивуватись, що в них пенсія отака, а в нас отака?», - зазначив міністр.

Рева також пояснив, чому зараз вводити накопичувальну систему не варто. Адже люди просто не захочуть отримувати великі зарплати офіційно, щоб сплачувати додатковий збір.

«Ми з Пенсійного фонду нічого не заберемо. Отже, треба забрати додатковий ресурс. Із кого ми візьмемо ці додаткові гроші? Із тих шести мільйонів, які сьогодні утримують пенсіонерів? Тобто, ми їм скажемо: ви платите, то з оцих 4 мільйонів, які  є жебраками, ми нічого брати не будемо, а з вас візьмемо додатково ще 5%. І скільки їх стане завтра? Явно не 6 мільйонів, набагато менше. Ну, зате ми, начебто, накопичуватимемо», - підкреслив міністр.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: