Шостий пішов. Луценко вніс до Ради подання на Добкіна

Шостий пішов. Луценко вніс до Ради подання на Добкіна
Нардеп Михайло Добкін

Генпрокурор просить Раду дати згоду на на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна

Генпрокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

«У результаті протиправних дій М.Добкіна, вчинених ним за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади міста Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2144 га, чим територіальній громаді м. Харкова заподіяні збитки у розмірі 178 624 598 грн, що є тяжкими наслідками», - йдеться в повідомленні.

«Добкін, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (в редакції Закону від 05.04.2001 р.)», - повідомляють у ГПУ.

Крім того, Добкін, «діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК «Житлобуд-1», сприяв останньому в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території м. Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України», додали в Генпрокуратурі.

Як повідомляв «Главком», раніше ЗМІ повідомили, що наступним народним депутатом, з якого знімуть недоторканність, може стати представник фракції Опозиційний блок Михайло Добкін.

16 вересня правоохоронці провели одночасні обшуки в міськраді Харкова, а також у помешканнях мера міста Геннадія Кернеса та депутата від Опозиційного блоку, екс-мера Харкова та екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна.

За словами Луценка, обшуки здійснені в рамках розслідування справи про незаконне виділення 650 га харківської землі владою міста. 

28 червня стало відомо, що за результатами нових обшуків у приміщенні Харківської міськради вилучено документи, які містять дані про незаконність виділення земельних ділянок, а також відомості про осіб, причетних до скоєння злочину службовими особами міськради. 

Того ж дня Луценко анонсував подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата, не назвавши його імені.

Луценко уже вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: