Штаб: бійці АТО відкривали жорсткий вогонь у відповідь на обстріли бойовиків

Штаб: бійці АТО відкривали жорсткий вогонь у відповідь на обстріли бойовиків
Український військовослужбовець в зоні АТО

За минулу добу незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир’я на Донбасі

Наприкінці минулої доби ситуація в зоні проведення АТО залишалась стабільно-контрольованою, без тенденції до загострення: бойовики продовжували обстрілювати сили АТО здебільшого зі стрілецької зброї і гранатометів. У свою чергу, українські військові, оперативно оцінюючи ступінь загрози, «відкривали жорсткий вогонь у відповідь». 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Так, з 18 години і до опівночі, найбільша кількість обстрілів зафіксована на луганському напрямку. Противник застосовував стрілецьку зброю і гранатомети і по українських укріпленнях неподалік Станиці Луганської, Троїцького та Кримського. По селищу Новозванівка банд формування двічі вели вогонь з озброєння БМП і мінометів калібру 82 міліметри. А близько 23 години ворожий міномет калібру 120 міліметрів працював у районі Новотошківського», - йдеться у повідомленні.

На донецькому напрямку наприкінці доби бойовики двічі вели вогонь зі стрілецької зброї по шахті Бутівка. З гранатометів по – Луганському і Кам’янці. А майже опівночі випустили 19 мін калібру 82 міліметри по українських захисниках неподалік селища Піски.

На маріупольському напрямку терористи з танку били по опорному пункту сил АТО під Красногорівкою. 

«Загалом, за минулу добу, незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир’я. Враховуючи, що наші військові у загрозливих ситуаціях миттєво відкривали вогонь у відповідь, обстріли, здебільшого, були короткотривалі», - резюмували у штабі.

До слова, спецпредставник США заявив, що Вашингтон активно розглядає питання поставок оборонної зброї Україні для боротьби з бойовиками на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: