Штайнмаєр: Конфлікт на Донбасі міг вийти з-під контролю

Штайнмаєр: Конфлікт на Донбасі міг вийти з-під контролю

Припинення вогню на Донбасі - це нагода добитися подальших перемовин щодо політичного вирішення конфлікту, заявив Штайнмаєр

Такі конфлікти, як конфлікт на Донбасі, не дають підстав для оптимізму. Про це, перебуваючи на Сході України, в четвер, 15 вересня, в інтерв'ю DW заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.
«Проте наше завдання - знову й знову шукати можливості зменшити напруження, використовувати припинення вогню як нагоду добитися подальших перемовин», - сказав глава німецького зовнішньополітичного відомства.
На думку Штайнмаєра, ідеться про те, щоб перетворити режим тиші на постійну відсутність боїв, а потім знову «відновити перемовини щодо політичного вирішення».
Він також заявив, що без зусиль та мінських домовленостей, на виконанні яких наполягає Німеччина, хтозна, як би цей конфлікт розгортався. «Принаймні була небезпека, що він цілком вийде з-під контролю. Цього не сталося, але наявна ситуація достатньо складна. І змінити її - наше спільне завдання», - заявив Штайнмаєр.
За його словами, робота над вирішенням конфлікту продовжуватиметься не лише тому, що це завдання зовнішньої політики, а і «тому, що ми зобов’язані перед людьми, які тут страждають».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: