Шуфрич згадав, як намагався зірвати євроінтеграцію

Шуфрич згадав, як намагався зірвати євроінтеграцію

Шуфрич: Нас підтримували люди, яким ми обіцяли інтеграцію в іншому напрямку

Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Народний депутат підтвердив, що Януковича тримали в інформаційному вакуумі

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич заявив, що Віктор Янукович під час перебування на посаді знаходився в інформаційному вакуумі та все ж йому вдавалося доносити до екс-президента свою думку, в том числі з питання по євроінтеграції. Про це парламентар розказав в інтерв’ю «Главкому».

Зокрема, на питання, чи тримали Януковича в інформаційному вакуумі, він відповів «Звичайно» і на уточнююче питання, чи це робив глава президентської адміністрації Сергій Льовочкін сказав «Ось тут уже проявився талант Сергія Володимировича».

Говорячи про причини такої поведінки, Шуфрич зазначив, що «Янукович дуже не любив неприємні новини. Всі, хто до нього міг прийти і щось таке сказати, – це були Азаров і Рибак». Народний депутат, відповідаючи на уточнююче питання, чи відсікав усіх інших від Януковича Льовочкін, зауважив, що користувався будь-якою можливістю поспілкуватися із тодішнім президентом.

«Мене ви знаєте – де я Януковича побачив, там його і діставав. Так у нас було історичне засідання 4 вересня 2013-го, коли я прийшов на президію фракції і сказав, що якщо ми оголосимо про євроінтеграцію, то завтра фракцію просто розірвуть. Несподівано приїхав Янукович. Я сказав йому, що нас 10 років підтримували люди, яким ми обіцяли інтеграцію в іншому напрямку – зрозумілу та економічно виважену. При цьому ніхто не зачиняє двері від діалогу з Європою, бо ми - європейська країна. Але давайте європейські цінності встановлювати у себе без прив’язки до міжнародних угод. І другий раз я все сказав у грудні, коли нас із комуністами зібрали, щоб переконати Азарова піти у відставку. Замість того, щоб відправити у відставку Азарова, я майже домігся на тому засіданні, щоб прибрали Арбузова. Кажу: «Сергій Геннадійович, ви повинні піти, через вас вся наша біда». І Януковича вмовляв: «Довірте коаліції створити новий уряд. Ви ж нам довіряли до 2012 року, все ж було чудово?» Важка розмова була. Я тоді сказав усе, що думав», - заявив Шуфрич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: