Шульц залишить Європарламент заради виборів до Бундестагу

Шульц залишить Європарламент заради виборів до Бундестагу
Мартін Шульц 

Президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив про намір залишити роботу у законодавчому органі ЄС

Президент Європарламенту Мартін Шульц оголосив, що не буде претендувати на посаду президента ЄП на новий термін, а буде балотуватися до німецького Бундестагу в наступному році.

Про це він заявив під час публічної заяви сьогодні, 24 листопада.

«Протягом останнього місяця було багато спекуляцій у ЗМІ щодо мого майбутнього. Я вже прийняв рішення. Я не буду балотуватися на наступний термін щодо президентства у Європарламенті, а буду балотуватися до німецького Бундестагу, очолювати список від Соціал-демократичної партії», - сказав він.   

«Таке рішення далося нелегко, оскільки це велика честь - бути президентом Європарламенту, і я дуже вдячний за таку можливість. Під час моєї роботи в ЄП я намагався зміцнити довіру та прозорість європейської політики.  

Моя відданість європейським проектам є непохитною. Але відтепер я буду боротися за ці проекти з національного рівня. Проте мої цінності не змінилися», - сказав Шульц. 

Нагадаємо, німецьке видання Sueddeutsche Zeitung напередодні повідомило, що Шульц напевно повернеться до внутрішньополітичного життя Німеччини.

Як повідомлялося раніше, Щульц буде першим у списку німецької Соціал-демократичної партії на виборах до Бундестагу від землі Північна Рейн-Вестфалія.

Також повідомляється про те, що Шульц може стати лідером партії на національному рівні.

Раніше повідомлялося, що Шульц прагне бути кандидатом у канцлери ФРН від Соціал-демократичної партії Німеччини.

Як писала раніше газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, очільник СДПН Зігмар Габріель хотів запропонувати Шульцу посаду глави МЗС після того, коли її покине Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Проте, за даними джерел видання, Шульц не так претендує на крісло глави зовнішньополітичного відомства, як прагне вступити в боротьбу за пост канцлера.

Нагадаємо, раніше Шульц заявив, що Європарламент готовий надати Україні безвіз.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі пройде саміт Україна-ЄС.

Відомо, що Україна на саміті у Брюсселі планує підписати меморандум з Євросоюзом про взаємодію в енергетичній сфері.

Нагадаємо, щойно в Євросоюзі домовляться про всі деталі безпекового механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами, Україна негайно отримає візову лібералізацію. Європарламент може проголосувати за це вже у січні.

Втім, як сьогодні повідомляють європейські ЗМІ, безвіз для України та Грузії можуть відкласти до літа.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: