Шустеру закидають маніпуляції на ток-шоу щодо «Михайлівського»

Шустеру закидають маніпуляції на ток-шоу щодо «Михайлівського»
Телеведучий Савік Шустер

Член ради НБУ вважає, що Шустер діяв на користь власника скандального банку-банкрута

Заступник голови ради НБУ звинуватив Шустера в маніпулюванні ходом дискусії про банк Михайлівський

Заступнику голови ради Нацбанку Тимофію Милованову не дали можливості озвучити два важливих питання власникові банку «Михайлівський» Віктору Поліщуку в ефірі ток-шоу Шустер LIVE.

Про це він заявив у Фейсбуці.

«По-перше, Віктор Поліщук сказав, що продав банк Борису Кауфману, але в Реєстрі почищені 10 осіб, у яких він придбав банк, а серед цих 10 осіб -  сестра його дружини (Віталіна Ковінський) і працівники пов'язаних з ним компаній. Ці ж особи володіли банком до весни 2015 року, коли НБУ змусив його легалізуватися як власника банку, коли він намагався купити ВБР (банк Януковича)», - пише Милованов.

Він також хотів розпитати про кредити «Михайлівського».

«По-друге, Віктор Поліщук згадує, що за день до визнання банку неплатоспроможним 11 кредитів компаніям, пов'язаним з Поліщуком (за даними НБУ), які мали реальний бізнес і заставу, були заміщені на таку ж суму кредитами 8 споруджуваних підприємств (зареєстровані в один день в одному місці в одному населеному пункті Київської області), які не мають жодного бізнесу, без будь-якої реальної застави», - додав член ради НБУ.

Крім того,  Милованов пише, що ці ж питання не дали можливості поставити і члену банківського комітету Верховної Ради Павлу Різаненку, який спілкувався з редакцією Шустер LIVE по Skype.

Милованову  «сказали, що Павло упереджений». Член ради НБУ пише, що «питання все ж були зачитані, але тихо, в момент метушні, і дали можливість на них відповідати не відразу (маніпуляція через відволікання уваги і зниження значущості)».

Він вважає, що ситуація в ефірі свідчить про небажання домагатися правди, відсутність свободи слова і реальної дискусії.

Як повідомлялося, в квітні поточного року Київський міський центр зайнятості анулював Шустеру право на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «СавікШустерСтудія» - телевізійного продакшну, який виробляв суспільно-політичне шоу «Шустер Live». Рішення було прийнято на підставі нібито недостовірної довідки про несудимість.

Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка оприлюднили заяву, в якій назвали дії влади неправомірними і кваліфікували їх як прояви правової цензури.

12 липня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення суду першої інстанції про незаконність анулювання Київським міським центром зайнятості дозволу на працевлаштування Шустера.рім того,  Милованов звернув увагу на те, що в ефірі ток-шоу Савік Шустер дав можливість власнику банку «Михайлівський» Віктору Поліщуку «в комфортних умовах розповісти про те, який він не шахрай».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: