Швеція запропонувала Україні допомогу в підготовці Євробачення-2017

Швеція запропонувала Україні допомогу в підготовці Євробачення-2017
фото: сайт Міністерства культури України

Нищук зустрівся зі шведською колегою

Міністр культури і демократії Швеції Аліс Ба Кунке привітала Україну з перемогою на пісенному конкурсі «Євробачення-2016» та запропонувала всесторонню допомогу в організації на належному рівні конкурсу, що за правилами наступного року відбудеться в Україні. Про це вона сказала під час зустрічі у Стокгольмі з міністром культури України Євгеном Нищуком, повідомляє прес-служба Мінкультури.

Також Аліс Ба Кунке висловила свою стурбованість подіями на Сході України та активізацією роботи спецслужб певних країн, що всіляко намагаються дискредитувати Україну, втім підкреслила – попри все шведська сторона готова до активної співпраці.

Нищук подякував шведській стороні за підтримку ініціатив, пов’язаних з Україною та дбайливе збереження у музейних закладах країни артефактів, які долею історії опинились у Швеції. Чиновники також обговорили ряд актуальних питань, зокрема, щодо можливості реформування самого відомства, його функціоналу та осучаснення.

У свою чергу міністр Аліс Ба Кунке підкреслила свою готовність до співпраці та наголосила – Швеція готова направити до України своїх спеціалістів задля впровадження в українських реаліях їх нововведень, які вже отримали позитивний резонанс.

Також під час розмови були підняті питання функціонування, розвитку та підтримки в Україні креативних індустрій - моди, фотографії, сучасного мистецтва, а також високо оцінила прагнення міністра культури України активізувати співпрацю влади з громадським сектором.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: