Швейцарія запровадить безвіз для українців з 11 червня

Швейцарія запровадить безвіз для українців з 11 червня

Фото: twitter Петра Порошенка

Президент України передав запрошення президенту Швейцарської Конфедерації відвідати Україну

Швейцарія підтвердила, що запровадить з 11 червня безвізовий режим для українських громадян разом із Європейським союзом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України Петро Порошенко прийняв керівника Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтера.

Президент України детально поінформував про наслідки триваючої агресії Росії на Донбасі, цілями якої дедалі частіше стають населені пункти та цивільні об’єкти.  

Глава держави відзначив зусилля Швейцарії для врегулювання ситуації на Донбасі, що підтверджує її значний внесок у діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Петро Порошенко висловив також вдячність за візит Дідьє Буркхальтера до Маріуполя, під час якого було передано черговий гуманітарний вантаж з медикаментів та реагентів для очищення води.

Під час зустрічі було також відзначено націленість обох сторін на подальше поглиблення двосторонньої співпраці. Глава зовнішньополітичного відомства Швейцарії підтвердив, що його країна запровадить з 11 червня безвізовий режим для українських громадян разом із Європейським союзом.   

Сторони також обговорили питання прискорення повернення Україні заморожених активів колишніх українських високопосадовців, які зберігаються у швейцарських банківських установах.

Президент України запросив президента Швейцарської Конфедерації здійснити візит до України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: