Siemens погрожує росіянам кримінальною справою за передачу турбін до окупованого Криму

Siemens погрожує росіянам кримінальною справою за передачу турбін до окупованого Криму

У 2016 році Україна і ЄС змінили умови контракту з німецькою компанією Siemens, заборонивши використання турбін для електростанцій на території анексованого Криму

Дві з чотирьох газотурбінних установок Siemens, які постачали Росії, були перенесені в Крим проти волі німецького концерну.

Про це повідомляє Reuters.

У німецькому концерні Siemens повідомили, що в результаті протиправних дій російської державної компанії «Технопромекспорт», дві газові турбіни, які передбачалися для Росії, були передані незаконно анексованому Криму.

Через це Siemens порушить кримінальну справу проти відповідальних осіб у свого клієнта «Технопромекспорт».

«За останні кілька місяців наш клієнт письмово підтвердив нам, що постачання до Криму не відбудеться, і, як наслідок, компанія Siemens буде порушувати кримінальні справи проти відповідальних осіб», - повідомила Siemens у понеділок. 

У 2016 році Україна і ЄС змінили умови контракту з німецькою компанією Siemens, заборонивши використання турбін для електростанцій на території анексованого Криму.

У березні 2017 року німецький концерн Siemens заявив, що поставив чотири газові турбіни російському «Технопромекспорту», за контрактом, який був укладений до введення відповідних санкцій.

5 липня цього року Reuters повідомив, посилаючись на свої джерела, що компанія Siemens в обхід санкцій поставила до Криму газові турбіни для будівництва електростанції.

6 липня компанія Siemens заперечила, що поставила до окупованого Криму свої газові турбіни для будівництва електростанції. 

7 липня Siemens створив спеціальну комісію, щоб розслідувати факт можливої поставки своїх турбін до Криму.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: