Силовики затримали 23 колишніх чиновників Міндоходів (відео)

Силовики затримали 23 колишніх чиновників Міндоходів (відео)
Глава МВС Арсен Аваков

15 колишніх високопосадовців доправлять у Київ гелікоптерами

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляють про масове затримання високопосадовців з колишньго Міністерства доходів і зборів з усієї України. Про це вони заявили на терміновому брифінгу в аеропорту  «Київ», повідомляє кореспондент «Главкома».

За словами Матіоса, через корупцію, в якій підозрюють цих чиновників, держава недоотримала 97 млрд гривень.

«Більше 1700 співробітників Національної поліції і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави. Відбувається одномоментне затримання ряду осіб, які зараз, у зв’язку з необхідністю їх доставки до суду для обрання запобіжних заходів, завдяки можливостям і сприянню МВС, Нацгвардії, будуть доставлятися авіатранспортом прямо сюди з врученням підозри тут на території і відправкою до Печерського районного суду для розгляду по суті наших клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту», – сказав Матіос.

Йдеться про кримінальне провадження, в рамках якого екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко був притягнений до відповідальності за три мільярди незаконного відшкодованого ПДВ, додав він.

«А зараз відбувається операція відносно перших керівників та їх заступників – 15 обласних управлінь Міністерства доходів і зборів на той момент, Державних податкових адміністрацій, які мали пряму причетність до організації та функціонування так званих податкових майданчиків, тобто транзитерів, внаслідок роботи яких держава недоотримала, а злочинна організація Януковича та Клименка, та всіх тих, хто досі перебував в Україні, змогла збагатитися коштами платників податків на доведену на сьогодні суму у розмірі 97 млрд грн», - сказав Матіос.

Нині чекають в аеропорту кілька гелікоптерів із затриманими, де журналістам обіцяють показати усю процедуру їх «оформлення».

Частина людей, за словами Матіоса, уже доставлена до Печерського райсуду.

Затримані чиновники з Дніпропетровська, Харкова, Одеси.

Матіос повідомив, що всього затримано 23 осіб, зараз доставлять гелікоптерами 15 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: