Сімейного лікаря в селі шукатимуть за Google Maps, - Рабінович про нову медреформу

Сімейного лікаря в селі шукатимуть за Google Maps, - Рабінович про нову медреформу
Вадим Рабінович

Рабінович наголосив, що медреформа - антиконституційна

Народний депутат, глава підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович у прямому ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» розповів про суть медичної реформи, яку минулого тижня ухвалила Верховна Рада.

«Перше - найголовніше: скасована незаконно 49 стаття Конституції України про безкоштовне медичне обслуговування. Все, якщо у тебе немає грошей, - вмирай. Все, державу ти не цікавиш», - резюмує Рабінович.

За фактом, продовжує політик, послуги платні. «Друге, що вони обіцяли безкоштовно, - я вам розповім на будь-якому прикладі - пологи. Пологи будуть безкоштовні. Відкриваю - читаю: екстрені пологи, ну там сім місяців, щось страшне, безкоштовні. Нормальні - платні. Тепер знаєте, що таке «безкоштовні»? Все теж прекрасно знаєте. Знаєте, що ми два рази будемо платити. Спочатку ми будемо платити державі за обслуговування, а потім ще самому лікарю», - розмірковує опозиційний парламентарій.

«Вони сказали, що субсидії отримуватимуть всі абсолютно, «не хвилюйтеся», але самого підходу і паперів про субсидії немає. Прийняли закон, за яким не зрозуміло, як людям що-небудь компенсують взагалі. У нас тепер не буде швидких допомог, у нас не буде тепер амбулаторій, у нас буде сімейний лікар. Ви знаєте, до чого вони додумалися: що лікар повинен вам надати послугу, потім буде створена єдина - відомство таке - служба їх МОЗ, яка буде розподіляти 80 мільярдів. Лікар вам спочатку надасть допомогу - навіть там, де безкоштовно, - за свій рахунок, лікар сімейний, якого ви знайдете в селі по Google Maps, а потім держава йому поверне гроші. Ви вірите в цю шизофренію, яку придумала ця божевільна жінка, яка приїхала до нас у країну, яка знищує медицину і яка вирвала із залу 227 голосів на шостому голосуванні з 12 «кнопкодавами». І це Революція гідности?» - каже політик.

За словами Рабіновича, медична реформа «вбила нас», і сьогодні будуть отримувати штрафи ті, хто дожив до пенсії. «Ось результат вашої реформи», - зазначив політик. Також він закликав запам'ятати тих депутатів, які голосували за зазначену реформу.

Нагадаємо, 9 червня депутати Верховної Ради в першому читанні проголосували за проект Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» №6327, який змінює підхід до державного фінансування медичних послуг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: