Сім’ї українських політв’язнів, яких утримує Москва, просять Макрона вплинути на Путіна

Сім’ї українських політв’язнів, яких утримує Москва, просять Макрона вплинути на Путіна
Еммануель Макрон

Під листом до Еммануеля Макрона свої підписи поставили також українські діячі громадських організацій і правозахисники

Напередодні запланованої на понеділок зустрічі у Версалі президентів Франції і Росії, сім’ї українських політв’язнів, яких утримує Москва, звернулися з проханням до Еммануеля Макрона, щоб той вимагав від Володимира Путіна їхнього звільнення.

Окрім членів родин свої підписи під листом поставили також українські діячі громадських організацій і правозахисники. У посланні до президента Франції названо прізвища осіб репресованих в анексованому Росією Криму та українців, які перебувають в російських тюрмах. Це, зокрема, Олег Сенцов, Олександр Кольченко та інші.

Автори листа зазначили, що на Кримському півострові панує атмосфера терору і жаху, яка характерна для російського авторитарного правління, що застосовує репресії і дискримінацію по відношенню до людей, які виступають проти російської окупації.

«Ми звертаємося до Вас, пане президенте, передати Володимиру Путіну наші вимоги про звільнення всіх політичних заручників Кремля (...) і посилити санкції проти Росії (...)», - написали автори листа до президента Макрона.

Нагадаэмо, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров вважає, що окупований Росією Крим повернеться до складу України набагато раніше, ніж цього хотіли б у Кремлі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: