Сироїд розповіла, як президент «ламав» парламент

Сироїд розповіла, як президент «ламав» парламент
Оксана Сироїд

Голосування за зміни до Конституції було помилкою, вважає Сироїд

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд вважає, що під час голосування змін до Конституції щодо децентралізації влади в кінці серпня 2015 року відбулося переламування парламенту президентом Петром Порошенком. Про це вона сказала в інтерв'ю «Главкому».

«Це було жорстоке переламування парламенту президентом. На жаль, це практика роботи будь-якого президента. Щось із людьми стається, коли вони обіймають цю посаду. Їм здається, що парламент – це не орган, з яким треба співпрацювати, а орган, над яким ти маєш бути начальником. Та це ніколи добре не закінчувалося для жодного президента», - зазначила Сироїд.

На її думку, тоді голосування за зміни до Конституції було помилкою. «До того ж ці зміни було сфальшовано. Це був не той текст, який розробила конституційна комісія. Його змінили за дві години до останнього засідання комісії, туди внесли «особливий статус» для Донбасу і надмірні повноваження президента із контролю за органами місцевого самоврядування. Приїхали представники Венеціанської комісії, все схвалили, не читаючи, тому що там був «особливий статус», а це все, що їм було треба. І конституційна комісія фактично повним складом його теж підтримала: окрім мене ніхто проти не виступив. Цей процес був дуже гидким від самого початку», - розповіл віце-спікер.

Нагадаємо, 265 голосами за необхідних 226 депутати підтримали в цілому президентський законопроект №2217а/П1 Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади. Це призвело до сутичок під Радою і смерті нацгвардійця. В результаті сутичок з правоохоронцями більше 30 людей, серед яких і журналісти, були поранені. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: