Система е-декларацій не приймає звітів

Система е-декларацій не приймає звітів
Фото з відкритих джерел

Теоретично увійти в систему, маючи електронний цифровий підпис, виданий Державною фіскальною службою, може будь-який громадянин України. Але за фактом журналістам видання не вдалося пройти далі стадії завантаження ЕЦП

Система електронного декларування доходів чиновників, запущена 1 вересня після двотижневого доопрацювання, не дозволяє подати декларацію, повідомляє AIN.UA.

Теоретично увійти до системи, маючи електронний цифровий підпис, виданий Державною фіскальною службою, може будь-який громадянин України. Але за фактом журналістам видання не вдалося пройти далі стадії завантаження ЕЦП. Після авторизації відображається порожня сторінка.

Видання нагадує, що до системи довелося внести низку змін та виправлень, які, зокрема, стосуються взаємодії системи е-декларування з бібліотеками електронних ключів. Усі подані до 15 серпня декларації необхідно буде подати заново.

Раніше повідомлялося, що система електронного декларування лишається доступною не для всіх користувачів. У частини користувачів браузер не дозволяє перейти до форми декларування, попереджаючи про проблеми з безпекою, через що розпочати декларування на порталі е-декларацій наразі неможливо.

Напередодні Держспецзв’язок відзвітував про виправлення недоліків е-декларування і затвердив надання атестату на комплексну систему захисту інформації системи е-декларування.

Як відомо, початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: