Система електронних черг до лікарів відсьогодні працює у тестовому режимі

Система електронних черг до лікарів відсьогодні працює у тестовому режимі

Сьогодні лікарі 367 закладів первинної медичної допомоги, внесеного до eHealth

Відсьогодні лікарі первинної ланки зможуть реєструватися в системі та реєструвати своїх пацієнтів.

Про це повідомляє офіційний сайт проекту.

Цей етап розвитку eHealth дозволить впровадити перший із кроків реформи фінансування медицини – принцип «гроші ходять за пацієнтом».

Система eHealth працюватиме в тестовому режимі до квітня 2018 року. Упродовж цього періоду реєстрація в eHealth відбуватиметься на добровільних засадах. Відповідно до законопроектів №6327 та №6604, які очікують ухвалення у Верховній Раді вже протягом найближчого часу, з 1 серпня 2018 року оплата послуг лікарів буде здійснюватися згідно з кількістю декларацій, зареєстрованих у системі. 

«Цей інструмент (eHealth - ред.) стане основою для нової моделі фінансування медичних установ в Україні і першим торкнеться закладів первинної ланки медичного обслуговування.

Окрім реєстрації лікарів та декларацій пацієнтів, система eHealth уже упродовж цієї осені запропонує лікарям первинної ланки електронний інструмент підтримки  програми «Доступні ліки», а пізніше - й інші кроки до створення єдиної електронної медичної картки кожного українця. Також у майбутньому деперсоніфіковані дані з системи можуть дозволити прогнозувати поширення захворювань та запобігати їм. 

Розробка системи eHealth відбувається коштом програм технічної допомоги міжнародних дорнорських організацій, до числа котрих належать United States Agency for International Development (USAID), Expert Deployment for Governance and Economic Growth (EDGE), Глобальний Фонд та Світовий банк.

Реєстрацію медичних установ у eHealth головні лікарі розпочали у червні. Протягом трьох місяців до системи підключились 8 медичних інформаційних систем для доступу до центрального компоненту системи. Презентації системи для лікарів пройшли у Вінниці, Харкові, Полтаві, Сумах, Краматорську, Миколаєві, Білій Церкві, Кропивницькому та Києві.

Сьогодні лікарі 367 закладів первинної медичної допомоги, внесеного до eHealth і можуть почати реєструватися самі та вносити в систему декларації своїх пацієнтів.

Читайте також статтю: Тетяна Донець: Майже не вживаю ліків, практикую голодування. Отримую задоволення від цього процесу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: