Ситник натякнув, що НАБУ може розслідувати злочини екс-президентів

Ситник натякнув, що НАБУ може розслідувати злочини екс-президентів
 Артем Ситник

Ситник зазначив, що наразі НАБУ акцентує увагу на чинній владі

Національне антикорупційне бюро може розслідувати злочини, скоєні колишніми президентами.

Про це в інтерв’ю «Дню» повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

«Якщо ми звернімося до закону, то там чітко прописано, що злочини, які скоєні колишніми президентами, також є підслідними Антикорупційному бюро. Закон не розрізняє злочини, які були скоєні до Майдану чи після Майдану. Єдине, що є закон, який був ухвалений наприкінці 2015 року, і регламентує подальшу долю кримінальних проваджень, зареєстрованих до створення НАБУ. Таким чином, цей закон залишив провадження по Майдану і більш ранні справи щодо колишньої верхівки держави в компетенції ГПУ. Це – її політична відповідальність», – пояснив Ситник.

Він зазначив, що наразі НАБУ акцентує увагу на чинній владі.

«Не можна оминати більш давні злочини. Разом з тим, хочу наголосити, що у нас достатньо невелика команда (всього 200 детективів), яка робить те, що ніколи не робили 15 тисяч прокурорських працівників чи кілька тисяч працівників СБУ. Нам би хотілося розслідувати справи, які стосуються не тільки сьогодення, а й минулого, проте наші ресурси обмежені», – сказав директор НАБУ. 

Крім того, він зазначив, що «є постійні спроби, спрямовані не на оптимізацію нашої роботи, а на блокування, позбавлення повноважень». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: