Ситник поскаржився на відсутність взаєморозуміння з Корчак

Ситник поскаржився на відсутність взаєморозуміння з Корчак
Артем Ситник

НАБУ просить НАЗК надати повний доступ до е-декларацій

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник закликав НАЗК надати НАБУ повний доступ до бази даних декларацій для пришвидшення їхньої перевірки. Про це він сказав на спільній прес-конференції з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

«Сьогодні мені принесли матеріали на порушення ще низки кримінальних проваджень у розвиток перевірки електронних декларацій. Ці провадження стосуються судової гілки влади, а також представників парламенту. Це все було зроблено за результатами роботи нашої аналітичної служби, за результатами аналізу декларацій цих високопосадовців з використанням доступу до реєстрів і баз даних державних органів, зокрема Фіскальної служби, Міністерства юстиції. І, на жаль, чомусь ми поки що не знайшли розуміння в НАЗК, оскільки ми попросили відкрити нам повний доступ згідно з чинним законодавством до цих декларацій, для того, щоб ця робота відбувалася більш ефективно. Але десь такого розуміння ситуації ми там поки що не побачили», – сказав він.

Водночас Ситник, користуючись нагодою, звернувся до керівництва НАЗК та закликав усе ж таки відкрити для співробітників НАБУ повний доступ до декларацій високопосадовців України.

Як повідомлялось, Ситник також розповів, скільки справ антикорупціонерам вдалося довести до суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: