Ситник сподівається, що Великобританія видасть Україні втікача Онищенка

Ситник сподівається, що Великобританія видасть Україні втікача Онищенка
Фото strana.ua

У НАБУ сподіваються, що переконають Великобританію видати нардепа-втікача

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розраховує, що Великобританія піддає екстрадиції нардепа Олександра Онищенка, оскільки допомагала у створенні НАБУ. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу.

«Практично немає випадків, коли з Британії видавали, але у мене є надія, у зв'язку з тим, що це новостворений орган, НАБУ, у розвиток і створення якого дуже великий внесок зробила Великобританія, можливо це буде приводом змінити цю практику. По-друге, у цій справі дуже багато арештовано майна, коштів, рухомого і нерухомого майна, і наша Верховна Рада запустила та внесла зміни щодо спеціального розслідування: у відсутності підсудного. Тому, якщо навіть припустити, що не закінчиться нічим його повернення, хоча ми до останнього будемо вживати заходів, щоб повернути його, запустити процес екстрадиції є можливість повернути до бюджету кошти», - заявив Ситник.

Раніше повідомлялося, що суд за клопотанням НАБУ наклав арешт на грошові кошти, розміщені на двох депозитних субрахунках в латвійському банку Trasta komercbanka, які були відкриті на ім'я Онищенко, а також заарештував рахунки афілійованих з ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited в латвійських банках PrivatBank і Trasta komercbanka.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату Олександру Онищенку.

Як відомо, 27 липня генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенко. Дане повідомлення передали захисту і родичам депутата 28 липня. 29 липня Онищенко заявив, що знаходиться у Великобританії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку. У той же час 14 серпня він заявив, що поки не просив про надання політичного притулку. 5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенком, а також дала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення «газової схеми». За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: