Ситник заявив про саботаж судами справ, переданих їм від НАБУ

Ситник заявив про саботаж судами справ, переданих їм від НАБУ
Артем Ситник

За словами Ситника, із восьми десятків справ, які НАБУ та САП скерували до суду, розгляд кожної четвертої досі не розпочато

У судах відбувається повний саботаж справ, переданих Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«Повний саботаж з боку судових органів. Це дійсно величезна проблема. Справи місяцями просто не слухаються в суді. Не розглядаються. Причому достатньо прості справи, які просто лежать без рішення», - наголосив Ситник.

За його словами, із восьми десятків справ, які НАБУ та САП скерували до суду, розгляд кожної четвертої досі не почали. Є лише поодинокі вироки, більшість яких стосуються другорядних учасників корупційних схем.

Директор НАБУ пояснив, що такі справи, як, наприклад, справа Олександра Онищенка розглядаються раз на два місяці, а їх потрібно слухати щодня.

«Це велика справа, велика кількість свідків, велика кількість документів. І для того, щоб її розглядати, її потрібно слухати щодня. І тоді цей процес можна завершити за два-три місяці. Якщо ж її слухати раз в два місяці, і при цьому адвокати використовують всі можливості для того, щоб затягнути справу, то, звичайно, ми й будемо мати такий результат», - розповів Ситник.

При цьому директор НАБУ висловив сподівання, що ситуацію може змінити створення антикорупційних судів, але змушений був констатувати, що кожна наступна законодавча ініціатива, яка сприяла б завершенню антикорупційної реформи, дається депутатам все важче і важче.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: