Ситуація в зоні АТО ускладнюється

Ситуація в зоні АТО ускладнюється
Бойовики застосовують важке озброєння

Російські бойовики все частіше застосовують заборонене Мінськими угодами важке озброєння.

Оперативна обстановка в районі проведення АТО на Донбасі ускладнюється. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, пов'язано це із тим, що російсько-терористичні бандформування не лише продовжують порушувати досягнуті домовленості щодо перемир'я, але й все частіше застосовують заборонене Мінськими угодами важке озброєння.

За даними штабу, з початку доби бойовики 11 разів обстрілювали позиції ЗС України. Найнапруженіша ситуація на Донецькому напрямку. Натомість, на Луганщині після інтенсивних ворожих обстрілів, що відбулись напередодні, встановилось відносне затишшя.

«Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення всі ворожі обстріли відбулись ще до світанку. Зокрема, з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по наших опорних пунктах поблизу Талаківки та Гнутового. Неподалік Павлополя противник застосовував великокаліберні кулемети. А наші укріплення в районі Водяного потрапили під ворожий обстріл з озброєння БМП», - йдеться в повідомленні прес-центру.

На донецькому напрямку проросійські бандформування зосередили свою вогневу активність у південному передмісті Авдіївки та дещо південно-східніше - у районі селища Кам'янка. «Так, загарбники декілька разів відкривали по позиціях українських захисників щільний вогонь з мінометів різних калібрів, танків, а також різноманітного піхотного озброєння. Ворожі обстріли з цих засобів вогневого ураження фактично не припинялись впродовж усього дня», - інформує штаб АТО.

Попри ворожі обстріли, втрат серед бійців сил АТО сьогодні не було, повідомили у штабі.

Нагадаємо, у середу ввечері українська сторона Спільного центру з контролю та координації попередила, що бойовики на Донбасі можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терактів у населених пунктах на донецькому напрямку, щоб зірвати «хлібне перемир’я».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: