Ситуація з водопостачанням у Донецькій області залишається критичною

Ситуація з водопостачанням у Донецькій області залишається критичною
Водопостачання

З лютого 2017 року через постійні обстріли з боку непідконтрольних Україні територій Південно-Донбаський водогін функціонує в надзвичайно складних умовах. Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

За його інформацією, наразі працює лише одна з двох гілок водогону. Вода по цій гілці подається з приблизними втратами - 1000 кубічних метрів на годину, відповідно до даних КП «Вода Донбасу». Це дозволяє забезпечити базові потреби регіону у технічній та питній воді, але постійно є загроза нових обстрілів. Станом на 18:00 24 червня ситуація залишається незмінною.

«Найперша проблема на сьогодні - українські спеціалісти не можуть виконувати ремонтні роботи у буферній зоні та на лінії зіткнення. Україна просить російську сторону надати доступ до водогону і дозволити виконання ремонтних робіт. Російська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін жодних гарантій не надає», - наголошують у міністерстві.

«За інформацією КП «Вода Донбасу», фото Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яке наразі поширюється в інтернеті та ЗМІ як доказ прориву водогону, було зроблене в районі Авдієвської промзони (Ясиноватська розв’язка, дорога на Покровськ (колишній Красноармійськ). Зображена теча, ймовірно, виникла під час бойових дій у січні-лютому 2017 року. Саме тоді була пошкоджена одна гілка Південно-Донбаського водогону. Місце пошкодження достеменно не було встановлене. Було ухвалено рішення перекрити дану гілку водогону», - додають у відомстві.

Фото Спеціальної моніторингової місії ОБСЄФото Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України занепокоєне тим, що ситуація із питною водою на Донбасі постійно перебуває під загрозою. Там наголосили, що обстріл цивільної інфраструктури суперечить нормам міжнародного гуманітарного права. Цивільне населення не може бути позбавлене доступу до води, зазначили також у міністерстві.

Нагадаємо, місту Торецьк Донецької області загрожує техногенна катастрофа через затоплення двох непрацюючих шахт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: