Скандал з квартирою Заліщук. НАБУ провело перевірку, а депутатка попросила вибачення перед виборцями

Скандал з квартирою Заліщук. НАБУ провело перевірку, а депутатка попросила вибачення перед виборцями
Світлана Заліщук

Я визнаю, що це було моє упущення, і прошу вибачення у колег, друзів та виборців

Національне антикорупційне бюро не знайшло корупційної складової у придбанні квартири народним депутатом Світланою Заліщук, повідомляє прес-служба відомства.

«Доходи народного депутата Світлани Заліщук, за даними ДФС, у період з 2011-го по 2014 рр. включно сукупно становили 922 848 грн. Квартиру у місті Києві вона придбала у 2014 році до моменту обрання народним депутатом разом зі своїм цивільним чоловіком – очільником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. Також до цього часу Світлана Заліщук не працювала на посадах державного службовця», – зазначили в НАБУ.

В бюро також повідомили, що 36 тис. дол. було надано самою депутаткою, решту вартості квартири – сплачено коштом її цивільного чоловіка.

Водночас під час аналізу відомостей про фінансово-майновий стан Світлани Заліщук НАБУ виявило певні неточності. По-перше, народний депутат вказала придбану у 2014 році квартиру у декларації за 2013 рік. По-друге, цивільного чоловіка Світлана Заліщук вказала в декларації лише за 2015 рік.

НАБУ не вбачає підстав для порушення кримінального провадження через відсутність даних про можливі корупційні джерела отримання коштів для придбання житла. Матеріали перевірки скеровані до Нацагентства з питань запобігання корупції для подальшої оцінки.

Тим часом сама Заліщук визнала свої помилки та вибачилась перед виборцями.

«Я визнаю, що це було моє упущення і прошу вибачення у колег, друзів та виборців», – написала вона у себе на сторінці у Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: