Скандал з Ryanair: МАУ відхрещується від причетності до справи

Скандал з Ryanair: МАУ відхрещується від причетності до справи

В авіакомпанії МАУ запевняють, що вітають прихід нових перевізників

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» здивована заявою ірландського бюджетного перевізника Ryanair про скасування своїх планів на українському ринку. Про це повідомляє прес-служба МАУ.

Своє рішення лоукостер пояснює бажанням Міжнародного аеропорту «Бориспіль» захистити «високотарифних перевізників», в тому числі й МАУ, та позбавити наших співвітчизників можливості літати за доступними цінами.

МАУ заявляє, що це твердження не відповідає дійсності, оскільки авіакомпанія «пропонує своїм пасажирам широкий діапазон цін, що починаються від 249 грн на внутрішніх та від 587 грн на міжнародних рейсах».

«У відповідь на численні звинувачення у створенні перешкод для появи в Україні нових перевізників МАУ офіційно заявляє, що не є учасником переговорів між двома господарчими суб’єктами – аеропортом «Бориспіль» та Ryanair, а тому не має жодної можливості впливати на перебіг цих переговорів. У зв’язку з цим викликають здивування емоційні та безвідповідальні заяви міністра інфраструктури України, який стверджує, що основною причиною рішення Ryanair є МАУ. І замість того, щоб шукати альтернативне рішення, намагається виправдати себе в публічному полі», - йдеться в повідомленні авіакомпанії.

Крім того, в МАУ зазначають, що авіакомпанія Ryanair розпочала передчасний продаж квитків на рейси, не маючи ані призначень на виконання міжнародних рейсів, ані відповідної угоди з аеропортом, ані слотів. «Заручниками ситуації, на яку варто звернути увагу компетентним органам, стали пасажири, які вже придбали квитки», - вважають у МАУ.

В авіакомпанії запевняють, що вітають прихід нових перевізників, оскільки це сприяє пожвавленню ринку та поступовому покращенню економічної ситуації в країні.

«Тому закликаємо Міністерство інфраструктури України та авіакомпанію Ryanair відповідальніше ставитися до публічних заяв. Авіакомпанія МАУ відкрита до діалогу та готова допомагати державі у вирішенні галузевих проблем», - заявляє МАУ.

Нагадаємо, 10 липня стало відомо, що лоукостер Ryanair розірвав угоду з Україною.

Компанія Wizz Air, після цього, оголосила що знизить тарифи для «жертв» Ryanair.

Керівник львівського аеропорту заявила, що Ryanair може ще повернутися на український ринок.

11 липня Кабміном було прийнято рішення поновити переговори з Ryanair.

5 липня аеропорт «Бориспіль» підписав договір з європейською авіакомпанією-лоукостером Ryanair.

Міністерство інфраструктури України внесе до Кабміну подання на звільнення очільника аеропорту «Бориспіль».

Читайте також матеріали «Главкома»:

Хто відповість за «проліт» Ryanair над Україною? 

Павло Рябікін: З дня на день «Бориспіль» оголосить дату першого рейсу найкращої авіакомпанії світу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: