Скандальна архітекторка дала свою оцінку оновленому театру на Подолі

Скандальна архітекторка дала свою оцінку оновленому театру на Подолі
Лариса Скорик
Фото LB.ua

Лариса Скорик висловила своє обурення щодо зведення великих будівель в історичній частині міста, які спотворюють загальний вигляд столиці

Київська архітекторка Лариса Скорик назвала нову будівлю Київського драматичного театру на Подолі, яку звели на Андріївському узвозі, «плебейством». Про це вона сказали в інтерв’ю «Главкому».

«В дикому суспільстві дикі ситуації виникають на кожному кроці. Цей чорний ящик – дике, цинічне ставлення до нашої історичної спадщини, до одного з найбільш романтичних та дорогих серцю кожного киянина вулиць. Назвати це можна одним словом – плебейство, що подається під виглядом якогось там модерну», - зазначила вона і додала, що жодного стосунку ні до модерну, ні до сучасної архітектури воно не має.

Архітектор також висловила своє обурення щодо зведення великих будівель в історичній частині міста, які спотворюють загальний вигляд столиці.

«Ви підіть в урочище Гончари-Кожум’яки (Воздвиженка – елітний та дуже малонаселений район у центрі Києва. – «Главком»), подивіться, що там відбувається. Там зводять величезні будівлі, ставлять крани, щоб будувати ще більші, щоб нівелювати найважче і найдорожче, що є у Києва: рельєф і ландшафт, які вирізняють його серед інших столиць Європи», - сказала Скорик.

Як відомо, нова будівля Київського драматичного театру на Подолі викликала незадоволення киян, які одразу ж назвали її «крематорієм». Причина обурення мешканців міста – колір будівлі та її недоречність у затишному історичному куточку столиці.

Меценатом відбудови Київського драматичного театру на Подолі виявилась корпорація Roshen. На реконструкцію драмтеатру виділили 165 мільйонів гривень. Головний архітектор Києва Олександр Свистунов поспішив запевнити, що нинішній вигляд будівлі не є остаточним і що його ще мають «відкорегувати».

Детальніше читайте в інтерв’ю Лариси Скорик «Главкому»: «Лариса Скорик: Реконструйований театр на Подолі – це плебейство, що подається під виглядом модерну» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: