Скандальний польський політик поки що став в.о. голови «Укравтодору»

Скандальний польський політик поки що став в.о. голови «Укравтодору»
Славомір Новак

Новака призначено виконуючим обов’язки голови Укравтодору до призначення в установленому порядку керівника Агентства

Кабінет міністрів України призначив колишнього міністра транспорту і водного господарства Польщі Славоміра Новака виконуючим обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору). Про це йдеться в урядовому розпорядженні №763-р від 19 жовтня.

«Призначити Новака Славоміра Ришардовича виконуючим обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України до призначення в установленому порядку голови зазначеного Агентства», - йдеться у документі.

Нагадаємо, у четвер, 20 жовтня, повідомлялося, що уряд призначив Новака головою «Укравтодору». Таке рішення члени уряду ухвалили на своєму засіданні.

Як відомо, у себе на батьківщині Новак запам'ятався скандалом навколо придбання дорогих швейцарських годинників, через які йому довелося залишити свій пост.

У 2013 році журналісти польського видання Wprost розгледіли на руці чиновника годинник Maxi Marine Chronometer швейцарської фірми Ulysse Nardin. Вартість годинника оцінили мінімум в 17 тис. злотих (близько $5,5 тис.). Крім того, ЗМІ звинуватили Новака в надмірно тісних контактах з бізнесом.

Новак своєї провини не визнав, проте пішов у відставку. Йому загрожувало до трьох років в'язниці, проте все закінчилося штрафом, що відповідав вартості аксесуара.

У 2014 році екс-міністр потрапив у черговий скандал: той самий Wprost опублікував розшифровки записів незаконного прослуховування польських політиків, на одній з яких людина з голосом, схожим на голос Новака, обговорює з людиною, чий голос схожий на голос колишнього заступника міністра фінансів Анджея Парафіяновича, питання, пов'язані з податковою перевіркою бізнесу дружини Новака.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: