Слідчі допитали кілера, який напав на Осмаєва і Окуєву

Слідчі допитали кілера, який напав на Осмаєва і Окуєву
Кілер, що стріляв в Осмаєва

Стало відомо, що раніше нападник здійснив низку інших злочинів, в тому числі і на території України

Зловмисник, який напав на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву, вже допитаний слідчими. Про це в ефірі «112 Україна» заявив представник МВС України Артем Шевченко.

«Його життю (нападнику на Осмаєва і Окуєву - ред.) нічого не загрожує, він може співпрацювати зі слідством і давати свідчення», - сказав Шевченко.

За його словами, допит затриманого кілера вже провели. Разом з тим, за даними МВС, раніше нападник здійснив низку інших злочинів, в тому числі і на території України.

«Є цілий ряд інших злочинів, зокрема наслідок їх бачить, і зараз йдуть активні дії з міжнародними партнерами для того, щоб мати можливість про це говорити більш або менш публічно і переконливо», - зазначив представник МВС.

За його словами, російський слід у справі нападу очевидний. При цьому Шевченко нагадав, що для власної «легенди» підозрюваний використовував персональні дані людини, яка вже померла.

Як повідомлялося, внаслідок стрілянини на Подолі 1 червня дістав поранення Адам Осмаєв.

Згодом у МВС повідомили, що в кілера було вилучено паспорт громадянина України, його достовірність буде перевірено слідством.

Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка, екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва.

Осмаєв дістав поранення в ліву легеню. 

ЗМІ повідомили, що нападником виявився особистий кілер Кадирова.

Зловмиснику, який стріляв у Осмаєва та Окуєву, 7 червня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У четвер, 8 червня, Осмаєва виписали з лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: