Слідчі назвали місце, звідки було випущено ракету з російського «Бука» у MH17

Слідчі назвали місце, звідки було випущено ракету з російського «Бука» у MH17
Фото ВВС

Ракету випустили з території, що контролювалася сепаратистськими військами

Ракету із ПЗРК «Бук» було запущено з території, підконтрольної бойовикам, в районі Первомайського. Про це повідомив член міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи Вільберт Паулісен.

«ПЗРК «Бук» перевезли з Росії до України, і ми змогли відстежити шлях «Бука» досить точно. Для цього ми застосували соцмережі та перехоплені телефонні розмови. Ми зробили висновок, що місцем запуску було місце біля Первомайська. Це було поле, оточене деревами, ця територія контролювалася сепаратистськими військами», – сказав Паулісен.

Як повідомляв «Главком», міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера «Боїнг-777», вірогідно, дійде висновку, що літак було збито пострілом з системи «Бук» з території, яку захопили проросійські бойовики на сході України. 

6 червня спільна слідча група кримінального розслідування катастрофи малайзійського літака рейсу МН17 оприлюднила фото знайденої на місці падіння літака нижньої частини ракети «Бук Venturi». 

Як відомо, 13 жовтня минулого року Рада безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17. За висновками експертів, літак «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» було збито над Донецькою областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Катастрофа літака «Боїнг-777» рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: