Слідчий комітет РФ офіційно звинуватив Улюкаєва в отриманні хабара

Слідчий комітет РФ офіційно звинуватив Улюкаєва в отриманні хабара
Олексій Улюкаєв

За версією слідства, Улюкаєв зажадав від представника «Роснефти» хабар за законну видачу позитивного висновку і оцінки угоди з придбання «Роснефтью» державного пакета акцій «Башнефть»

Главі мінекономрозвитку РФ Олексію Улюкаєву офіційно висунули звинувачення в одержанні хабара, повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії.

Улюкаєва звинуватили у скоєнні злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 Кримінального кодексу РФ «Одержання хабара особою, яка обіймає державну посаду РФ, з вимаганням хабара і в особливо великому розмірі».

За версією слідства, Улюкаєв зажадав від представника «Роснефти» хабар за законну видачу позитивного висновку і оцінки угоди з придбання «Роснефтью» державного пакета акцій «Башнефть». «При цьому обвинувачений погрожував, користуючись своїми службовими повноваженнями, створити в подальшому перешкоди для діяльності компанії», – розповіла офіційний представник СК РФ Світлана Петренко.

Слідство подало клопотання про обрання Улюкаєву запобіжного заходу.

Як відомо, співробітники ФСБ затримали Улюкаєва в ніч на вівторок, 15 листопада. Петренко розповіла, що міністра затримали «на гарячому під час отримання хабара».

Нагадаємо, старший співробітник вашингтонської Атлантичної ради Андерс Аслунд назвав арешт міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва одіозним поворотом, який можна порівняти з убивством Нємцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: