Слідком РФ «привітав» Яроша з днем народження черговою справою проти нього

Слідком РФ «привітав» Яроша з днем народження черговою справою проти нього

Серед фігурантів справи – засновник «Правого сектора» Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Андрій Стемпіцький, Валерій Воронов і Артем Скоропадський, яких російські слідчі підозрюють в «організації екстремістської діяльності»

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу проти лідерів «Правого сектора» за нібито планування злочинів проти Росії. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

Серед фігурантів справи – засновник «Правого сектора» Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Андрій Стемпіцький, Валерій Воронов і Артем Скоропадський, яких підозрюють в організації екстремістської діяльності.

«Встановлено, що утворений Дмитром Ярошем у 2013 році «Правий сектор» взяв за основу погляди радикального українського націоналізму, підкресленої русофобії і фашизму, при цьому метою організації стало «надання збройним шляхом опору московській агресії», а по суті – виправдання застосування насильства з політичних, расових, національних і релігійних мотивів», – ідеться в повідомленні Слідкому.

За версією слідства, з 2014 року ПС планує і здійснює злочини, спрямовані проти Росії, її громадян та дипломатичних установ на території України, а також «щодо російськомовного мирного населення».

Нагадаємо, в квітні генпрокурор РФ заявив про спроби «Правого сектора» здійснити державний переворот в Росії. У 2014 році Росія оголошувала Яроша у міжнародний розшук.

У Дмитра Яроша день народження 30 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: