Слідком Росії погрожує Україні міжнародним трибуналом за війну на Донбасі

Слідком Росії погрожує Україні міжнародним трибуналом за війну на Донбасі
Російські бойовики на Донбасі

Представник країни-агресора розповіла, що російські слідчі зібрали докази, які «доводять застосування Україною заборонених засобів і методів ведення війни»

Слідчий комітет Росії заявляє, що зібрав докази «воєнних злочинів», нібито скоєних Україною на Донбасі.

Як пишуть російські «Известия», про це заявила офіційний представник відомства Світлана Петренко.

За її словами, СК Росії займається розслідуванням цих «злочинів» на «підставі міжнародного права і норм російського законодавства».

«Слідчий комітет розслідує такі злочини, керуючись нормами як міжнародного права, так і російського законодавства, що дозволяє притягувати до кримінальної відповідальності іноземних громадян, які скоїли злочини за межами нашої країни, в разі, якщо вони не зазнали за це покарання. Причому такі злочини не мають терміну давності. І наші слідчі вдадуться до всіх можливих заходів, щоб рано чи пізно як виконавці цих злочинів проти мирного населення, так і ті, хто віддавав накази, зазнали заслуженого покарання», – заявила Петренко.

Вона також розповіла, що російські слідчі зібрали докази, які «доводять застосування Україною заборонених засобів і методів ведення війни».

Повідомляється, що пізніше всі зібрані докази буде спрямовано в міжнародні організації та суди для «створення спеціального трибуналу». Також Петренко повідомила, що протягом розслідування представниками СК РФ нібито було опитано 130 тисяч осіб, які виступали свідками і потерпілими. Крім цього, було організовано і проведено близько 200 різних експертиз.

«Зібрані докази свідчать про масові порушення прав і свобод людини впродовж тривалого часу на території південного сходу України та гуманітарну катастрофу, викликану злочинними діями української воєнщини», – зазначила вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: