Сміттєвий колапс у Львові: містяни провели віче

Сміттєвий колапс у Львові: містяни провели віче
Учасниця віче
Фото: zaxid.net

У заході взяли участь декілька тисяч людей

У неділю, 25 червня, у Львові під стінами ратуші відбулось загальноміське віче. За різними оцінками, участь у мітингу взяло від 3 до 5 тисяч львів’ян. Мітинг тривав близько години та завершився мирно.

Акція розпочалась із хвилини мовчання за загиблими в зоні АТО. Перед мешканцями міста виступили мер Львова Андрій Садовий, народні депутати Олег Березюк та Ірина Подоляк, колишня заступниця голови Львівської облради Парасковія Дворянин, депутати з Київської області та з Харкова та інші. Політики вкотре закликали мешканців не бути байдужими до сортування сміття.

«Рік часу місто знаходиться в сміттєвій блокаді. Це дуже важко собі уявити в нормальному світі, в нормальній країні: всі полігони в нашій державі закриваються для того, щоб ми не могли кожного дня вивозити відходи. Ми очікували на братську допомогу тих людей, які працюють в державних органах. На превеликий жаль, ми її не отримали», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер міста подякував народним депутатам від «Самопомочі» Олегу Березюку, Оксані Сироїд та Тарасові Пастуху за те, що вони розпочали голодування під стінами Адміністрації президента. За словами Андрія Садового, тільки після цього зібралась державна комісія з надзвичайних ситуацій, яка прийняла рішення відкрити сміттєві полігони для вивезення ТПВ зі Львова.

Приблизно десяток невідомих агресивно налаштованих чоловіків намагались зірвати проведення віче. Чоловіки із криками «Ганьба!» і показово демонстрували посвідчення учасників АТО.

Як повідомлялося, 21 червня під час наради у Львові за участю керівництва профільних міністерств та відомств та міських голів Львівської області було напрацьовано план дій з вивезення сміття зі Львова.

Раніше Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

У Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

19 червня народний депутат, член парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк оголосив голодування через сміттєву кризу у Львові. Пізніше до голодування Березюка приєдналася віце-спікер Оксана Сироїд, а згодом голодування оголосив і народний депутат, член парламентської фракції «Самопоміч» Тарас Пастух.

24 червня через голодування госпіталізували Сироїд. У той же день Березюк і Пастух припинили голодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: