Смолій розповів, скільки ще залишатиметься в.о. голови Нацбанку

Смолій розповів, скільки ще залишатиметься в.о. голови Нацбанку
В.о. глави Нацбанку Яків Смолій

Президент має подати подання у Верховну Раду про відставку Гонтаревої та запропонувати кандидатуру нового голови НБУ

В.о. голови Національного банку України Яків Смолій виконуватиме свої обов'язки, доки Верховна Рада призначить голову Нацбанку. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

«У статусі виконувача обов'язків я залишатимуся до тих пір, доки Верховна Рада призначить голову Нацбанку», - сказав Смолій.

Він зазначив, що офіційно Валерія Гонтарева зараз перебуває у відпустці. І згідно з її наказом, саме він виконує обов'язки голови правління. Тепер президент має подати подання у Верховну Раду про її відставку та запропонувати кандидатуру нового голови НБУ. А Верховна Рада повинна проголосувати за призначення нового голови.

Смолій також зазначив, що кожен, хто працює сьогодні в правлінні заступником голови, має бути готовий виконувати обов'язки голови НБУ.

Нагадаємо, 10 квітня Валерія Гонтарева на прес-конференції оголосила про свою відставку. 

Як повідомлялося, Гонтарева призначила з 11 травня виконувачем обов'язків голови центробанку свого першого заступника Якова Смолія.

Як повідомляв «Главком», серед можливих кандидатів на посаду глави НБУ Роман Шпек, Богдан Данилишин, Костянтин Ворушилін, Олександр Гриценко, Володимир Лавренчук. Лавренчук публічно заявив, що готовий очолити НБУ.

Міжнародне агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомило, що президент Петро Порошенко визначився з кандидатурою на посаду голови Нацбанку. 

Читайте також статтю: «Улюблений банкір» Порошенка. Список усіх, хто може замінити Гонтареву

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: