Соціологи поставили Порошенка на перше місце в президентському рейтингу

Соціологи поставили Порошенка на перше місце в президентському рейтингу

Опитування було проведено з 24 листопада по 2 грудня

Президент України Петро Порошенко і лідер партії «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко отримали б найбільшу підтримку українців на президентських виборах у разі їхнього проведення найближчим часом. Третім у рейтингу став лідер фракції «Опозиційний блок».

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦІС» та соціологічною групою «Рейтинг», передає «Інтерфакс».

Згідно з даними опитування, Порошенка на наступних виборах підтримали б 14,7% респондентів, Тимошенко – 14,6%, Бойка – 10% серед тих, хто планує брати участь у голосуванні і визначився зі своїм вибором.

Разом з тим 17,7% опитаних сказали, що проголосували б за іншого кандидата. Участь у голосуванні на виборах президента, якби вони відбулися наступної неділі, мають намір взяти 71,8% опитаних, не збираються голосувати 25,4%.

Згідно з дослідженням, вибухонебезпечною ситуацію в країні вважає 23,2% респондентів, напруженою – 69,9%, стабільною – 5,1%. Більше половини опитаних (54,3%) основною проблемою в Україні, що потребує негайного вирішення, назвали воєнний конфлікт на сході країни. Водночас 37,9% до такого роду проблем віднесли зростання цін на основні товари та інфляцію, а 37,8% – низький рівень зарплат та пенсій.

При цьому 33,9% українців вважають, що негайного розв'язання потребує проблема тарифів на комунальні послуги, 27,5% – корупція у центральної влади, 26,9% – безробіття, 19,7% – висока вартість і низька якість медичних послуг. Дещо менше опитаних хвилює соціальне розшарування (12,8%), корупція в правоохоронних органах (12%), недостатній рівень соціального захисту (10,6%), високий рівень злочинності, недостатня безпека на вулицях (7,5%).

Опитування було проведено 24 листопада – 2 грудня 2016 року серед населення України віком від 18 років методом особистого формалізованого інтерв'ю. Репрезентативна, квотна добірка 4 тис. респондентів у всіх регіонах України (без урахування населення Криму і непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей). Похибка добірки не перевищує 1,5%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: