Сьогодні до Києва прибув міністр збройних сил Великої Британії

Сьогодні до Києва прибув міністр збройних сил Великої Британії
Міністр збройних сил Великої Британії Марк Ланкастер

Візит міністра відбувається на тлі заяв Лондона про розширення навчальної програми Британії для Збройних Сил України

Міністр збройних сил Великої Британії Марк Ланкастер сьогодні здійснить візит до України, під час якого він зустрінеться з британськими й українськими військовими. Про це повідомляє прес-служба посольства Великої Британії в Україні.

«Сьогодні розпочинається візит міністра Збройних Сил Великої Британії Марка Ланкастера до України, під час якого він зустрінеться з британськими й українськими військовими, які навчаються спільно в рамках програми Орбітал», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що візит міністра відбувається на тлі заяв Лондона про розширення навчальної програми Британії для Збройних Сил України, яку буде доповнено додатковими курсами з протидії снайперським операціям і наступальним діям із залученням бронетехніки та мінометів.

«Велика Британія збільшує свою присутність на глобальній арені та виконання наших зобов’язань у Європі є красномовним свідченням цього. Кількість британських військових в регіоні – Естонії, Україні та Польщі – налічує 1000 осіб. Ми збільшуємо наші зусилля спільно із союзниками та послідовно підтримуємо європейську безпеку2, - наводить слова міністра посольство.

Британські військові інструктори перебувають в Україні з 2015 року в межах тренувальної програми Орбітал, яка триватиме щонайменше до першої половини 2018 року. Із початку програми британські військові провели навчальні курси з оборонних навичок для 5 тисяч військовослужбовців ЗСУ, що на тисячу більше, ніж планувалось спочатку.

У рамках візиту країнами Східної Європи цього тижня британський міністр відвідав Естонію та Польщу, де зустрівся з частиною британського контингенту у регіоні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: