Сьогодні роковини трагедіії рейсу МН17 на Донбасі

Сьогодні роковини трагедіії рейсу МН17 на Донбасі

У Нідерландах відкриють меморіал жертвам катастрофи літака рейсу МН17 на Донбасі

Сьогодні, 17 липня, в третю роковину авіакатастрофи літака рейсу МН17 у небі над Донбасом в Нідерландах зберуться понад дві тисячі родичів жертв. Учасники церемонії відкриють меморіал, присвячений їхнім близьким.

Ініціатори відкриття пам’ятного місця називають його «живим меморіалом» – всього було висаджено 298 дерев, за кількістю загиблих у катастрофі. Дерева будуть оточені соняшниками, які розквітають у липні.

Король Нідерландів Віллем-Александр і королева Максима візьмуть участь у цьому заході разом з іншими офіційними особами у парку Війфгуйзен поблизу аеропорту Схіпхол в Амстердамі. Саме з цього аеропорту вилетів 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який так і не долетів до точки призначення, Куала-Лумпура.

Нагадаємо, в результаті авіакатастрофи рейсу МН17 загинули 298 людей.

В неділю, на третю роковину трагедії збиття MH17, родичі загиблих провели демонстрацію перед російським посольством у Гаазі.

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп також оприлюднила заклик до «всіх держав співпрацювати, щоб гарантувати, що ті, хто відповідає за вбивство, були притягнуті до відповідальності»

Як відомо, країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах. Про це 5 липня повідомив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

До Об’єднаної слідчої групи входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення Об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Винуватці аварії рейсу МН17 у небі над Донбасом у липні 2014 року можуть бути засуджені заочно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: