Сьогодні стартує вільна торгівля між Україною та Канадою

Сьогодні стартує вільна торгівля між Україною та Канадою

Угоду було підписано у Києві 11 липня 2016 року

Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набула чинності сьогодні, 1 серпня. Раніше це анонсував посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Вільна торгівля між Україною та Канадою почнеться 1 серпня. Канада зробила свій подарунок нам до дня Конституції: ми отримали урядову ноту про завершення всіх внутрішніх процедур для набуття чинності Угоди про вільну торгівлю. У нас подвійне відчуття: фініш і старт - два в одному. Це історичний момент, який підсумовує колосальний пласт роботи наших дипломатів і політиків. Але це і початок набагато більш значущого етапи: час наповнювати цю Угоду життям - контрактами, робочими місцями та інвестиціями», - зазначив він.

Нагадаємо, угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою було підписано в Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада України ратифікувала її 14 березня 2017 року. Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року.

Так, передбачається, що угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на українські товари, що експортуються в Канаду, для канадських товарів відразу скасовується 72% тарифів, а протягом 7 років безмитний експорт зросте до 98%.

Крім того, угода взаємно відкриває ринки державних закупівель.

Окремі розділи угоди захищають електронну комерцію і інтелектуальну власність.

Читайте також статтю: Посол Андрій Шевченко: В Канаді відсутні сентименти до Путіна, до тієї імперської Росії, яку будує Кремль

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: