Сьогодні суд продовжить розгляд справи про держзраду Януковича

Сьогодні суд продовжить розгляд справи про держзраду Януковича
Екс-президент-утікач Віктор Янукович

Інтереси Януковича представлятиме призначений державою адвокат

Сьогодні, 12 липня, о 10:00 Оболонський районний суд Києва продовжить судовий розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

У приміщенні Київської місцевої прокуратури № 5 (прокуратура Оболонського району м. Києва) працює прeс-цeнтр, у якому транслюватиметься судове засідання. Також вказане судове засідання транслюватиметься на офіційному каналі YouTube Генеральної прокуратури України, інформує прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

По закінченню судового засідання відбудеться брифінг представника сторони обвинувачення.

Нагадаємо, що Янукович вирішив відмовитися від участі в судовому процесі над ним за звинуваченням у державній зраді і відкликати адвокатів. У ГПУ запевнили, що, незважаючи на відмову, суд над Януковичем буде продовжено.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича у справі про державну зраду.

Як повідомлялося, на попередніх засіданнях суд ухвалив рішення про проведення спеціального судового провадження, оскільки обвинувачений не з'явився на судове засідання.

Також сторона обвинувачення зачитала обвинувальний акт. Зокрема, вказано, що загальні збитки, завдані Україні внаслідок дій екс-президента Януковича, сягають 1 трильйона 800 мільярдів 352 мільйонів гривень. В документі наголошується, що Янукович направив листа президентові РФ Володимиру Путіну з проханням використовувати Збройні сили Росії на території України. Крім того, згідно з обвинувальним актом, екс-президент підтримав звернення так званого голови окуупованого Криму Сергія Аксьонова щодо нібито захисту жителів Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: