Сьогодні суд визначить, де буде розглядатися справа про держзраду Януковича

Сьогодні суд визначить, де буде розглядатися справа про держзраду Януковича
Віктор Янукович

Апеляційний суд Києва визначить територіальну підсудність справи Януковича

Апеляційний суд міста Київ у вівторок, 28 березня, визначить територіальну підсудність справи про державну зраду колишнього президента-втікача Віктора Януковича. Про це «Укрінформу» повідомили в прес-службі суду.

«Питання розглядатиме колегія з п'ятьох суддів під головуванням Степана Гладія. Засідання призначене на 12-ту годину», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 березня Головна військова прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у справі екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Януковича обвинувачують у скоєнні низки злочинів, а саме – в державній зраді, пособництві в умисних діях, спрямованих на зміну конституційного ладу та державного кордону України представниками влади Російської Федерації, а також пособництві в умисних діях, веденні агресивної війни проти нашої держави.

Як пояснив генпрокурор Юрій Луценко, даний суд не може розглядати цю справу, тому що судді Печерського суду брали участь у розгляді клопотань під час досудового слідства. Водночас закон забороняє слідчим суддям брати участь у розгляді справи по суті. Луценко не виключив, що справу Януковича може розглядати суд присяжних.

За даними ГПУ, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, скоєних з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: