Сьогодні у Раді розглянуть кандидатури на посаду омбудсмена

Сьогодні у Раді розглянуть кандидатури на посаду омбудсмена
Кандидат на посаду омбудсмена Людмила Денисова

Сьогодні відбудеться засідання комітету з прав людини, де будуть розглядатися пропозиції

У середу, 24 травня, Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розгляне кандидатури від фракцій та громадських організацій на посаду уповноваженого ВР з прав людини.

Про це поінформував голова комітету Григорій Немиря.

«Сьогодні відбудеться засідання комітету з прав людини, де будуть розглядатися пропозиції, які надійшли до комітету щодо кандидатури на посаду омбудсмена. Комітет не буде і не має повноважень проводити рейтингове голосування, когось рекомендувати, а когось - не рекомендувати. Виключна прерогатива комітету - зробити висновок, чи відповідають запропоновані кандидатури закону України про омбудсмена, зокрема стосовно такого критерію, як досвід правозахисної діяльності», - сказав Немиря.   

Він додав, що наразі кандидатури на омбудсмена подали три фракції, а також низка громадських організацій.

Нагадаємо, 27 квітня завершилася каденція перебування Валерії Лутковської на посаді омбудсмена, депутати обиратимуть уповноваженого ВР з прав людини на п'ять років.

Як повідомляв «Главком», фракції «Блок Петра Порошенко» і «Народний фронт» узгодили, що уповноваженим парламенту з прав людини буде представниця «Народного фронту», голова Комітету з питань соціальної політики Людмила Денисова.

Водночас за БПП закріплюється посада голови Рахункової палати. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: