Сьогодні в Узбекистані оголосять результати виборів президента

Сьогодні в Узбекистані оголосять результати виборів президента
Вибори президента Узбекистану

Аналітики не сумніваються, що перемогу на виборах здобуде 59-річний Шавкат Мірзіяєв

Сьогодні, 5 грудня, Центральна виборча комісія Узбекистану оголосить попередні результати президентських виборів, що відбулися в країні 4 грудня. Очікується, що звіт ЦВК оприлюднить о 4-й годині дня за місцевим часом (13:00 за Києвом) 5 грудня.

За даними Центрвиборчкому,офіційна явка на виборах склала 87,83% (понад 17,9 мільйонів з приблизно 20-мільйонного числа осіб з правом голосу).

У ЦВК також заявляли, що в ході голосування не було виявлено порушень, які б вплинули на результат. Водночас «Радіо Озодлик», узбецька служба Радіо Свобода, повідомила, що порушення на деяких дільницях все ж фіксували. Серед таких порушень вказувалась агітація на дільницях представниками політичних партій і голосування однією особою за кількох інших.

Позачергові вибори в Узбекистані були призначені після смерті колишнього президента Іслама Карімова. Він помер 2 вересня 2016 року. У ЗМІ інформація про смерть президента Узбекистану з'явилася ще 29 серпня. Водночас уряд країни наполягав: Карімов живий, перебуває у лікарні в критичному станіЗгодом донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола повідомила про смерть свого батька.

Аналітики не сумніваються, що перемогу на виборах здобуде 59-річний Шавкат Мірзіяєв, який з 2003 року був прем’єр-міністром Узбекистану, а 8 вересня після смерті Іслама Карімова був оголошений виконувачем обов’язків президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: