Сьогодні відбудуться переговори лідерів Нормандської четвірки

Сьогодні відбудуться переговори лідерів Нормандської четвірки

Порошенко, Меркель, Макрон та Путін обговорюватимуть конфлікт на сході України

У понеділок, 24 липня, лідери країн Нормандської четвірки проведуть телефонні переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

У переговорах візьмуть участь президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон та президент Росії Володимир Путін.

Порошенко наголосив, що під час переговорів у телефонному режимі лідерів країн «нормандського формату» вимагатиме негайного і реального забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

Як заявила представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, перемовини гуманітарної підгрупи на Мінських переговорах щодо звільнення заручників на окупованому Донбасі залежатимуть від результатів телефонної конференції Нормандської четвірки.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі Мартін Сайдик повідомив, що телефонна розмова лідерів країн Нормандської четвірки відбудеться 24 липня.

Петро Порошенко після переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що за час російської агресії в Україні загинули 11 тисяч українців - військових і цивільних. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: