Сьогодні завершується зарахування абітурієнтів на бюджет

Сьогодні завершується зарахування абітурієнтів на бюджет

Сьогодні виші повинні проінформувати держзамовника про кількість вакантних місць

Зарахування вступників за державним або регіонального замовлення проводиться до 12:00 дня 7 серпня. Відповідні накази формуються в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, а списки зарахованих оприлюднюються на інформаційних стендах приймальних комісій та веб-сайтах вишів. Про це сказано в листі Міністерства освіти і науки, направленому керівникам всіх вищих навчальних закладів, передає прес-служба МОН.

Крім того, 7 серпня виші повинні проінформувати держзамовника про кількість вакантних місць у розрізі спеціальностей, спеціалізацій та конкурсних пропозицій.

Міносвіти рекомендує створити для кожної конкурсної пропозиції реєстри осіб, які можуть претендувати на переведення на бюджетні місця, та оприлюднити їх на сайтах вишів та стендах приймальних комісій.

«Міносвіти звертає увагу, що претендувати на вакантні місця держзамовлення можуть тільки ті, хто зарахований на навчання на відповідну конкурсну пропозицію на контрактній основі. Крім того, вони не повинні були отримувати рекомендації до зарахування на місця держзамовлення», - сказано в повідомленні.

Окремо у листі надано роз'яснення щодо термінів і процедури переведення на бюджетні місця, зокрема, для пільгових категорій абітурієнтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: