Сьогодні з'явиться інформація про зарахування абітурієнтів до вишів

Сьогодні з'явиться інформація про зарахування абітурієнтів до вишів

Буде оприлюднено список зарахованих до ВНЗ

Інформація про абітурієнтів, які були зараховані до вищих навчальних закладів, з'явиться сьогодні в персональних кабінетах вступників. Про це повідомив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Вчора завершився важливий етап вступної кампанії. ВНЗ були видані накази про зарахування на бюджетну форму навчання абітурієнтів, які отримали ці місця за адресним розміщенням держзамовлення», - сказав він.

Зі слів Шарова, тепер буде проходити процес переведення на бюджет осіб, які мають пільги, або тих, хто за пріоритетними спеціальностями знаходиться в списках черговиків.

«Щоб мати можливість бути переведеним на місце держзамовлення, вступник повинен прийти до ВНЗ, оцінити, чи має він шанс на переведення, подати документи і укласти договір. Тому що в цьому випадку саме договір є підставою для зарахування до ВНЗ. Далі в порядку черги буде проводитися переведення. Для цього складаються відповідні реєстри. При цьому є одна категорія вступників, яка гарантовано, якщо потрапляє в реєстр, обов'язково і швидко переводиться. Це діти загиблих захисників України», - додав він.

Як повідомлялось, зарахування вступників за державним або регіонального замовлення закінчилося 7 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: