Соратник Навального подав до суду на Медведєва за бан у Твіттері

Соратник Навального подав до суду на Медведєва за бан у Твіттері
Дмитро Медведєв

Джерело інформації про діяльність прем'єр-міністра повинно бути загальнодоступним для всіх - Георгій Албурі

Глава відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією Георгій Албурі подав до суду на прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. Він пояснив це тим, що глава уряду забанив його в Твіттері.

«Подав за те, що він кинув обідкі і забанив мене в твіттері», - сказав Албурі в відеозаписі, опублікованому в блозі засновника ФБК російського опозиціонера Олексія Навального.

«Джерело інформації про діяльність прем'єр-міністра повинно бути загальнодоступним для всіх, щоб всі могли почитати, що ж там роблить цей державний службовець - про його відрядження і наради, навіть ті, хто Дмитру Анатолійовичу не дуже подобається», - зазначив співробітник фонду.
У ФБК посилаються, зокрема, на статтю 3 федерального закону «Про уряд РФ», в якому йдеться про те, що гласність - один з принципів діяльності державних органів, в тому числі уряду. Також вони призводять закон «Про забезпечення доступу до інформації про діяльність державних органів та органів місцевого самоврядування», згідно з яким, доступ до інформації про діяльність держорганів може надаватися через розміщення в інтернеті.

У фонді зазначили, що на офіційному порталі уряду є посилання на аккаунти Медведєва в соцмережах, в тому числі в Твіттері.

«Таким чином, даний канал зв'язку визнається джерелом, що інформує громадян про діяльність державного органу влади. Незаконна блокування аккаунтів в ній створює перешкоди для реалізації законних прав громадян на громадський контроль і доступ до інформації», - сказав юрист ФБК Владлен Лось.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: