Соратник Садового розповів, хто гальмує вирішення «сміттєвого» колапсу у Львові

Соратник Садового розповів, хто гальмує вирішення «сміттєвого» колапсу у Львові

Підпал було здійснено для того, аби закрити сміттєзвалище, вважає Березюк

Глава фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк вважає, що причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі навмисний підпал. Про це він сказав в коментарі «Главкому».
«Очевидно, що першопричиною є навмисний підпал сміттєзвалища. Такої інтенсивності пожеж не було там дуже довго. Більше того, такі пожежі ніколи просто так не стаються весною, на початку літа, тому що погода у Львові, у цьому регіоні взагалі в цей час є мокрою і холодною, а цього року особливо», - сказав Березюк.
На його думку, підпал було здійснено для того, аби закрити сміттєзвалище.
Він нагадав, що в Кабінеті міністрів нині лежить два місяці проект на погодженні Європейського інвестиційного банку, вже розроблений технічний проект з рекультивації землі сміттєзвалища. «Львів і область були на фінішній прямій вирішення цього питання по суті. І цей конфлікт, по великому рахунку, його затримує», - розповів Березюк.
Він зазначив, що «тільки ворогам України потрібна дестабілізація на Заході».

Нагадаємо, зранку біля Львівської міської ради сталися сутички. Активісти прийшли з вимогою про відставку мера Андрія Садового. Сьогодні депутати міської ради мали розглядати питання щодо ситуації, що склалася навколо сміттєзвалища в Грибовичах.

28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталась пожежа. Експерти та місцева влада говорять, що причиною пожежі міг бути підпал. Унаслідок пожежі та подальшого обвалу загинули троє пожежників. Ще одну людину, еколога місцевого ЛКП, досі не знайшли. 

Садовий згодом звернувся до влади з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної ситуації. Президент Петро Порошенко порадив Садовому не політизувати ситуацію.


Більше читайте в матеріалі «Главкому» Як політику змішали з брудом. Львівський досвід

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: