Соратник Януковича попросив московський суд «встановити факт держперевороту в Україні»

Соратник Януковича попросив московський суд «встановити факт держперевороту в Україні»
Володимир Олійник

Янукович підтвердив свою участь у процесі як зацікавлена особа

Дорогомиловський районний суд Москви 15 грудня розпочне розгляд справи «про встановлення факту державного перевороту в Україні в 2014 році». Позивачем є колишній народний депутат України від Партії регіонів Володимир Олійник.

«Скориставшись загальною декларацією про права людини, яку ратифікували і Україна, і Росія, я скористався своїм правом як громадянин України, і згідно зі статтею 62 Конституції Росії я звернувся у Дорогомиловський районний суд з заявою про встановлення факту державного перевороту в Україні у 2014 році. Суд взяв мою заяву у розробку, 5 грудня була призначена досудова підготовка», – йдеться у відеозаяві Олійника, опублікованій 5 грудня.

Екс-регіонал просить суд залучити у даній справі як зацікавлених осіб міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, голову Конституційної ради Франції Лорана Фабіуса, екс-голову МЗС Польщі Радослава Сікорського, екс-президента України Віктора Януковича та тодішнього народного депутата Петра Порошенка.

За інформацією Олійника, Янукович підтвердив свою участь у процесі як зацікавлена особа.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан – після того, як уряд Миколи Азарова вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів. Внаслідок сутичок загинуло понад 100 людей.

Віктор Янукович та його близьке оточення після подій Євромайдану втекли до Росії. Вони називають події зими 2014 року державним переворотом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: