Спецназ відгородив чиновників Держгеонадр від шахтарів «Сухої Балки»

Спецназ відгородив чиновників Держгеонадр від шахтарів «Сухої Балки»
Акція протесту шахтарів комбінату «Суха Балка»

Акція протесту криворізьких шахтарів залізорудного комбінату «Суха Балка» триває 8-ий день

Восьмий день акції протесту під будівлею Державної служби геології та надр України не приніс працівникам ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка» ніяких новин. Замість обіцяної першим заступником глави відомства Миколою Фощієм зустрічі з ініціативною групою мітингувальників, вхід у відомство щільно перегородили екіпіровані бійці спецназу.

Акція протесту криворізьких шахтарів залізорудного комбінату «Суха Балка» триває 8-ий день. Нагадаємо, трудовий колектив вимагає від Держгеонадр України виконати судове рішення, продовжити і видати підприємству державні ліцензії на право видобутку руди. Ось вже більше року ліцензійне відомство відмовляється пролонгувати дозволи, не пояснюючи причин. В результаті робота найбільшого гірничо-металургійного підприємства України опинилася під загрозою зупинки, а 4000 гірників - перед перспективою втрати робочих місць.

«Ми протестуємо вже восьмий день. І ніхто до людей так і не вийшов. Нам морочать голову, обіцяючи, що ось через годину з нами поговорять, почекайте ще 2 години, а потім ще 2 години. Але, ні перший заступник голови Держгеонадр Микола Фощій, ні керівник Олег Кирилюк, який повинен був повернутися на роботу після закордонного відрядження, не хочуть з нами спілкуватися. Чому вони бояться мирних роботяг, які приїхали до Києва вимагати роботи, не зрозуміло. Навіщо нагнали сюди стільки спецназу і заблокували вхід в державну установу? Ми законослухняні громадяни і хотіли лише одного – щоб відомство виконало закон і дало людям спокійно працювати», - говорить голова первинної організації професійної спілки металургів і гірників України Віктор Счастливий.

Голова профспілки звернувся до силовиків з проханням не покривати корупцію, не виконувати злочинних наказів і стати на бік людей.

«У нашому трудовому колективі працюють 800 ветеранів бойових дій АТО. Вони такі ж вояки, як і ви. Багато наших робочих загинули на Донбасі. Саме з цієї причини, ви, солдати, повинні стати на бік трудового колективу, відстоювати закон, а не захищати корупціонерів», - сказав Счастливий спецназівцям.

На даний момент, акція триває. Мітингувальники-шахтарі стукають касками і скандують «Фощій, виходь!», «Ганьба!», «Корупціонери, дайте нам працювати!».

Джерело: Українські новини 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: