«Спецоперація бурштин»: На Рівненщині арештували 4 високопосадовців-правоохоронців

«Спецоперація бурштин»: На Рівненщині арештували 4 високопосадовців-правоохоронців

Удома в заступника прокурора було вилучено більш ніж десяток коштовних годинників на загальну суму близько 100 тисяч доларів.

Близько 10-ї вечора в понеділок із приміщення прокуратури Рівненської області працівники київського спецпідрозділу «Альфа» вивели заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика, функцією якого був нагляд за досудовим слідством. Затримання відбувалося у присутності генерального прокурора України Юрія Луценка, голови Служби безпеки України Василя Грицака і головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.

Як пояснив Луценко на брифінгу, це одне з чотирьох затримань у перебігу спецоперації протидії незаконному видобуткові бурштину, у якій брали участь 400 «альфівців». Упродовж дня в області провели 123 обшуки у службових і приватних приміщеннях. Серед арештованих – і полковник СБУ, прізвища якого не назвали. Грицак додав, що була затримана і п’ята особа.

Оперативні дії, у тому числі фіксування розмов та інших дій підозрюваних, санкціоновані судом, зазначив Луценко.

«Ми бачимо, що тут була створена стійка злочинна організація, очолював її заступник прокурора, який зараз затриманий і буде доставлений сьогодні до Києва», – додав генпрокурор.

Удома в заступника прокурора було вилучено більш ніж десяток коштовних годинників на загальну суму близько 100 тисяч доларів. Під час затримання прокуророві стало зле, до нього викликали швидку допомогу.

Спецоперація триває. Паралельно спецпризначенці заблокували кафе «Асторія», де було вилучено величезну партію бурштину. Йдеться не про сотні, а про тисячі кілограмів.

СБУ й ГПУ заявили, що таким чином викрили і припинили діяльність одного з угруповань «бурштинової мафії» на Рівненщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: