Спецпредставник США планує найближчими днями знову відвідати Україну

Спецпредставник США планує найближчими днями знову відвідати Україну
Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер

В ході першого візиту Волкер провів зустрічі з широким спектром державних діячів, запевняють в Адміністрації президента

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявляє, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер найближчими днями знову відвідає Україну.

«Це був перший візит. Домовилися, що найближчими днями він приїде знову в Україну. Звичайно, буде залежати від його графіка, тому що він хоче інтенсивно увійти в процес не тільки консультацій з українською стороною, а й, зокрема, з нашими партнерами по «нормандському формату», - сказав він в ефірі «5 каналу» в четвер.

Єлісєєв зазначив, що в ході першого візиту Волкер провів зустрічі з широким спектром державних діячів.

Він зазначив, що після входження спецпредставника в курс справи він може внести певні пропозиції керівництву США для того, щоб дати імпульс мирному діалогу на Донбасі.

«Я не можу поки деякі речі розголошувати, але, дійсно, у президента з Куртом Волкером відбулася досить відверта і, я б сказав, така інтенсивна і стратегічна розмова, де були обговорені деякі інноваційні елементи, які ми могли спільно з нашими партнерами зробити для того, щоб все-таки принести мир на Донбас», - сказав Єлісєєв.

До слова, Єлісєєв також розповів, що Адміністрація президента разом зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером окреслили кроки, які мають надати новий імпульс для виконання Мінських домовленостей.

Як відомо, державний секретар США Рекс Тіллерсон 7 липня призначив спецпредставником щодо України колишнього американського посла в НАТО Курта Волкера. Обидва посадовці у неділю, 9 липня, відвідали з офіційним візитом Київ.

Волкер відповідатиме за просування зусиль Сполучених Штатів, спрямованих на виконання Мінських угод. Він неодноразово закликав адміністрацію Дональда Трампа протидіяти викликам з боку Росії.

Держсекретар Рекс Тіллерсон вірить, що спецпредставник США допоможе встановити мир на Донбасі.

У вівторок представник зовнішньополітичного відомства США заявив, що Волкер «надзвичайно напружено працює» в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: